Motorola E5 mot Samsung Galaxy S6 Edge

I förra inlägget så berättade jag om nya E5 som jag köpte då min S6:a visat kraftiga tecken på att ge upp, efter fyra år. Men då har den varit med om ett batteribyte och lite regnstänk här och var och tuffa behandlingar, visserligen en spricka i glaset men själva funktionaliteten blev kvar i S6:an..
 
Samsung S6 Edge (den modell jag nu kör som reserv)
 
Motorola E5(modellen jag köpte)
 
 
Gick ej igenom alla detaljer utan dem mest nödvändiga som jag ser det :
Ljudet
Snabbheten
Android
 
 
 
Ljudet:
Först så spelade jag min Spotify musik på Moto E5:an och resultatet är acceptabelt även om man direkt märker att det är en budget mobil, ingen disco mobil men det räcker för den dagliga användaren men inget för finsmakaren.  S6:an, som är ca fyra år gammal slår E5:an direkt med hästlängder när det gäller ljudet, bas som det skriker om det oavsett om man har In Ear hörlurar eller större. Här kan man undra var basen är i motorolan, om det ens finns någon?
VINNARE HÄR: SAMSUNG S6 EDGE
 
 
Snabbheten: (GHZ)
Motorolan har 1,40  i procecorkraft mot S6:ans 2.40 vilket inte märks om man gör alldagliga saker som att man att kolla mail ,Facebook eller allmän surf. Däremot kollar du på film eller laddar ner offline listor tex till Spotify via Wi-fi så märker man en klar skillnad. Wi-fi på S6:an kan jobba effektivare tack vare procecorkraft .Men via mobilsurf så var nerladdningen ungefär lika snabb på respektive enhet.
VINNAREN: SAMSUNG S6 EDGE
 
ANDROID:
Det ryktades länge att Samsung S6 och Samsung S6 Edge skulle få nya Android 8.0 uppdateringen, men sen blev det bekräftat att det inte blev så, endast Samsung S6 edge plus, i den serien fick uppdateringen.
Här så levererades E5:an med 8.0 från grunden men redan är restriktionerna klara, E5:an får EJ Android
9.0 Pie som kommer ut senare i år eller i början av nästa år.
Ser man till antalet fler finesser här och enbart till funktionerna i Android så blir,
vinnaren här: Moto E5:an även om Motorola varit väldigt sparsamt jämfört med G-modellerna.
VINNARE: MOTOROLA E5
 
 
Anledningen till att jag ville byta till en budget telefon är att medans jag har den ett tag så sparar jag ihop till en bättre mobil efter det, plus att s6:ans livslängd börjar närma sig sitt slut och jag vill inte stå helt utan smartphone och då får E5:an bli ett tillfälligt inhopp.  Ljud,bild och Video är som förväntat bättre i S6:an pga att den från början inte var en budhetmodell utan ett flagskepp. E5:an däremot är en budget modell.
 
Motorola gör säkert toppen mobiler men då är det förmodligen minst G-serien man får ta sig till,
det positiva med E5:an på är dock batteriet på 4000 mAp som tar ca 2 timmar att ladda fullt..
 
Segraren ur detta test är alltså Samsung S6 Edge, som har hållit i minst fyra år ,och frågan är om E5:an skulle göra det? Tveksamt, men en sak vet jag, S6 kunde jag ibland ha ute i regnet trots sprickan i skärmen,medans E5:an vågar jag inte ens ha i närheten av kondens pga den inte är vatten/fukt tålig.
 
I detta test så gratulerar vi Samsung  som även i fortsättningen fokuserar på kvalité mobiler.
Marika

Härligt att du är nöjd med din mobil :)