Ted och Kenneth Gärdestad

I ett ex antal inlägg framöver kommer jag ge lite fakta kring några kändisar som tyvärr har ryckts ifrån oss,
både svenska som internationella artister och skådisar..
 
Först ut är Ted och Kenneth Gärdestad.
 
Ted slog igenom som femtonåring med albumet "Undringar"  där ibland "Jag vill ha en egen måne" samt "Helena" finns med, Ted och Björn borg var ungefär vid den här tiden kära i samma Helena, därav låten.
Låten "Angela" som finns på ett annat album är mer en påhittad kärlek.
 
1981 kallade han sig för Swami Sangit Upasani och gick med i den Amerikanska sekten Bagwhan.Efter denna tid tillbaks i sverige så hade han börjat visa tidiga tecken på sin sjukdom. Han blev även anklagad för vara 33-åringen som mördade Olof Palme.
Finns mer att läsa här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ted_G%C3%A4rdestad
 
22:a Juni 1997 så skulle han ta en promenad men kom aldrig tillbaka, han hade tragiskt nog
hoppat framför tåget vid Häggviks station i Sollentuna. Han blev bara 41 år gammal.
*******************
 
Brodern Kenneth Gärdestad är den som hela tiden har varit stöttande under Teds sjukdom och är även den som skrev alla låtar (utom Viking) Och i vårt och tort så har dem sammarbetat (utom Bagwhan-tiden)
Låten "I den stora sorgens famn" Handlar om Kenneth känslor om Ted under sjukdomsbilden, och för mig personligen är den så vacker men så svår att lyssna på. Ett rop på hjälp.
2014 så gick Kenneth då ut med att han hade fått Cancer,latent lymfom. Kenneth han vara med om att bland annat få hederspriset på Gramisgalan tidigare i år.
 
In i det sista så kämpade Kenneth att fortsätta leva tills han såg filmen "TED" med Adam Pålsson bla. Han låg på att filmen skulle göras, i stort sett med Teds ljusa sidor även om dem mörka speglar sig i filmen. Han tyckte om slutprodukten. Den 3:e Mars 2018 avled han i sviterna av Lunginflammation samt sviterna av sina sjukdomar, han blev 69 år gammal.
 
Teds musik är oerhört bra, men dem hade inte varit något utan Teds texter, tillsammans så
gjorde dem underverk som:
"Eiffeltornet"
"Jag skall fånga en ängel"
"Himlen är oskyldigt blå"
"Orättvisan"
"Låt kärleken slå rot"
"Kejsarens kläder"
 
Tack Kenneth för allt du bjöd oss på och för att du stöttade Ted i sin sjukdom och försvarade han från alla Journalister när han mådde som bäst. Både du och Ted är oerhört saknade , och efter att jag såg filmen "TED" så värkte det i hjärtat hur han mådde, men ni finns alltid i folkets hjärtan.<3
Marika

Fina Ted Gärdestad. Han har bra låtar. Sol, vind och vatten, Satellit, Vill ha en egen måne, för kärlekens skull..

Tyvärr så är det många underbara kändisar som har ryckt bort från oss. Både självmord och den där förbannade jävla CANCERN..